Addinol-Uvek sa Vama!

ADDINOL MAZIVA doo
Ugrinovačka 163,
RS - 11272 Dobanovci, Beograd
Tel.: +381 11 314 11 04
Fax.: +381 11 239 92 65
http://www.addinol.rs
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

ADDINOL-ove NOVOSTI 06/2013

   

 Novi EURO VI:

                                  Propisi za izduvne gasove

                                            Granične vrednosti i mere za njihovo postizanje

Sa početkom 2013 god. stupile su na snagu promene nekih nacionalnih i internacionalnih zakona. Od 01.01. 2013 važi Euro VI propis za izduvne gasove za registraciju tipa novih teretnih vozila.

Od uvođenja Euro-standarda za izduvne gasove 1992 godine, zako-nodavac kontinuirano snižava gornju granicu štetnih izduvnih gasova. Novim  Euro VI standardom izduvnih gasova za teretna vozila, posebno su snižene granične vrednosti čestica za 67% i azotoksida čak za 80% u odnosu na  Euro V.  

 

                                                                                                             emisija azotoksida Nox(g/kWh)

 

Ispunjavanje i održavanje graničnih vrednosti od strane vodećih proizvođača teretnih vozila delimično je postignuto novim konceptom nove generacije motora ili daljim usavršavanjem postojećih motora, povezano sa poboljšanjima na sistemu naknadne obrade izduvnih gasova.

Kod poboljšanja sistema naknadne obrade izduvnih gasova, iskristalisale su se dve strategije. Kod prve, zadate vrednosti postižu se selektivnom katalitičkom redukcijom(SCR) a kod druge, daljim razvojem filtera za čestice dizela.

Slika pokazuje da su, uopšteno govoreći, sva E6 i E9 motorna ulja POGODNA i za Euro VI vozila.

Nezavisno od toga, specifikacije ulja navedene u Uputstvu za održavanje moraju se poštovati. Prema do sada raspoloživim podacima, vodeći proizvođači motora(OEM), propisali su sledeće specifikacije:

·        MAN: M 3477 (Homepage MAN:

Home > Informationen > Betriebsstoffe >  Informationen für > Hersteller)

·        Daimler: MB 228.51

·        Volvo: VDS 4

·        Scania: LDF 3

·        Iveco: ACEA E9 i E6

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, stručnjaci firme  ADDINOLmaziva, rado će odgovoriti na njih.

 

ADDINOL Professional 0530 E6 za transportna vozila

Tokom zime, led i sneg kao i niske temperature mogle bi izazvati ogromne probleme za transportna vozila. Kako bi se osiguralo potpuno i brzo podmazivanje svih komponenti i trenje  smanilo na najmanju moguću meru Addinol je predstavio mazivo predvidjeno za korišćenje i na najnižim temperaturama.

 

Novo! ADDINOL Pole Position High Speed 2T

Off-road motokros trke, trke na kruznim stazama velikih brzina,reli trke - sva ova takmicenja uticu na opterecenja motornih ulja. Zbog toga smo razvili novo, potpuno sintetički, dvotaktno motorno ulje visokih performansi za koriscenje pod najvecim opterecenjima .
ADDINOL pole position High Speed ​​2T je optimalno ulje za dvotaktne motore pod visokim toplotnim opterecenjima,a posebno za dvotaktne motore sa vazdusnim hladjenjem. Odabrana sintetička bazna ulja i aditivi garantuje stabilno povrsinsko podmazivanje, maksimalnu zaštitu od habanja i korozije, kao i odličnu cistocu motora.

Opširnije...

Pretraga ulja i maziva po kategorijama!

Skoro za svaku namenu ADDINOL ima optimalno mazivo. U ovom pregledu predstavljamo vam nas bogat proizvodni program maziva za motorna vozila i industriju.

 

Potrebne su Vam jos detaljnije informacije? Nasi strucnjaci za primenu uvek su spremni da pomognu.